Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Köfte
(lams- of rundergehakt in knoflooksaus)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
runder- of lamsgehakt
▢
2
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
bosje
peterselie
▢
Turkse kofte-kruiden
poeder
▢
peper & zout
Knoflooksaus:
▢
3
eetlepels
boter
▢
10
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepels
bloem
▢
¼
liter
bouillon
▢
¼
liter
melk
▢
zout
▢
peper
Instructies
Vermeng de zeer fijngesnipperde uien, 2 teentjes geperste knoflook, de
gehakte peterselie en het gehakt met rijkelijk Turks köftepoeder, zout en
royaal peper goed met elkaar.
Maak vervolgens kleine, langwerpige gehaktballetjes en leg die op een bord.
Bak in de hete boter de zeer fijngestampte knoflook (10 teentjes) glazig, roer
beetje bij beetje de bloem erdoor en giet, ook beetje bij beetje, de bouillon en
melk erbij.
Blijf alsmaar roeren, want er mogen geen klontjes in komen.
Breng de saus even aan de kook en bestrooi met peper en zout.
Doe vervolgens de gehaktballetjes voorzichtig bij de saus, roer alles goed
door elkaar en laat de balletjes nog zo'n 30 minuten stoven op zacht vuur.
Snipper er voor het serveren nog wat peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Witte bonen passen hier uitstekend bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Turkije