Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kokos Kerrie Vlees Curry:
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakpan
Ingrediënten
▢
500
gram
varkensvlees
in blokjes van 1½ cm, of rundvlees
▢
2
uien
fijngesneden
▢
3
teentjes
knoflook
zeer fijngesneden
▢
1
groene peper
fijngesneden en pitjes verwijderd
▢
1
cm
gemberwortel
zeer fijngesneden en gestampt
▢
5
kerrieblaadjes
karapincha
▢
2
kopjes
kokosmelk
of aangemaakte santen
▢
1
dessertlepel
komijnpoeder
▢
2
theelepels
peper
▢
1
theelepel
fenegriek
▢
3
dessertlepels
koriander
▢
2
theelepels
citroensap
▢
3
theelepels
wijnazijn
▢
4
dessertlepels
olie
▢
2
theelepels
zout
Instructies
Verhit de olie in een ruime bakpan en bak de uien, knoflook, kerrieblaadjes, groene peper en gemberwortel tot ze goudbruin zijn.
Voeg alle specerijen in poedervorm toe en meng het geheel goed.
Voeg het vlees, citroensap, azijn en zout toe.
Roerbak het vlees tot het aan alle kanten bruin is.
Giet de kokosmelk erbij en voeg eventueel wat water toe.
Kook de curry in een afgesloten pan tot het vlees gaar is (ongeveer 15 minuten).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke kokos kerrie vlees curry met gestoomde rijst of vers gebakken naan. Geniet van de rijke smaken van dit gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Varkensvlees
Land van herkomst
India