Kokos Kerrie Vlees Curry:

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees in blokjes van 1½ cm, of rundvlees
  • 2 uien fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook zeer fijngesneden
  • 1 groene peper fijngesneden en pitjes verwijderd
  • 1 cm gemberwortel zeer fijngesneden en gestampt
  • 5 kerrieblaadjes karapincha
  • 2 kopjes kokosmelk of aangemaakte santen
  • 1 dessertlepel komijnpoeder
  • 2 theelepels peper
  • 1 theelepel fenegriek
  • 3 dessertlepels koriander
  • 2 theelepels citroensap
  • 3 theelepels wijnazijn
  • 4 dessertlepels olie
  • 2 theelepels zout

Instructies

  • Verhit de olie in een ruime bakpan en bak de uien, knoflook, kerrieblaadjes, groene peper en gemberwortel tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg alle specerijen in poedervorm toe en meng het geheel goed.
  • Voeg het vlees, citroensap, azijn en zout toe.
  • Roerbak het vlees tot het aan alle kanten bruin is.
  • Giet de kokosmelk erbij en voeg eventueel wat water toe.
  • Kook de curry in een afgesloten pan tot het vlees gaar is (ongeveer 15 minuten).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke kokos kerrie vlees curry met gestoomde rijst of vers gebakken naan. Geniet van de rijke smaken van dit gerecht!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Varkensvlees
Land van herkomst India