Maak een pasta van de ui, knoflook, gemberwortel, kurkuma, kemirinoten en ketoembar door deze fijn te malen in een blender of vijzel.
Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpasta ongeveer 2 minuten tot de geuren vrijkomen.
Voeg de kruidenpasta toe aan de kippenbouillon en breng het mengsel aan de kook.
Voeg de kokosmelk, citroengras en sojasaus toe aan de bouillon.
Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
Giet de bouillon over in een fonduepan en houd deze warm op een rechaud, net tegen de kook aan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smaakvolle Indiase kokos-kruiden fondue met een scala aan groenten zoals (gekookte) aardappelschijfjes, champignons, oesterzwammen, paprikareepjes, peultjes, shii-takes, uiringen en wortel. Voeg ook vis toe zoals grote garnalen, stukjes rode poon, schelvis, tong, tonijn of zalm, evenals vlees zoals biefstuk, fricandeau, gehaktballetjes, kalfshaas, kalkoenfilet, kipfilet, soepvlees, tartaar of rundgehakt. Tofu en varkensvlees zijn ook uitstekende keuzes voor deze fondue.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of Riesling past perfect bij de kruidige en romige smaken van deze fondue.