Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kokos Viscurry met Limoenblaadjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
stevige witvisfilet
bijv. zeebaars, snapper, in reepjes
▢
250
ml
dikke kokosroom
▢
2
eetlepels
suiker
▢
10
limoenblaadjes
▢
Currypasta
zie recept Curry
▢
Nam pla vissaus
Instructies
Meng de currypasta met de kokosroom, suiker en limoenblaadjes in een dichte stoomovenpan.
Plaats de pan in de stoomoven op 100 °C gedurende 15 minuten.
Verwijder na 15 minuten de limoenblaadjes uit de curry en voeg de vis toe.
Zet de curry terug in de stoomoven op 80 °C gedurende 10 minuten.
Voeg indien nodig nog wat nam pla vissaus toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Serveer de kokos viscurry warm, eventueel met gestoomde rijst of noedels.
Garneer met verse kruiden zoals koriander of lente-ui voor extra smaak en kleur.
Voeg groenten toe zoals sperziebonen, paprika of courgette voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc, past goed bij de exotische smaken van de kokos en de curry.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
17
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij