Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Kokosflensjes (glutenvrij)
Flinterdunne, zoete kokosflensjes met een heerlijke vulling van kokos, kaneel en bruine suiker.
Porties:
8
flensjes
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
Garde
Ingrediënten
▢
75
g
glutenvrije bloem of rijstmeel
▢
2
dl
dunne kokosmelk
▢
1
ei
losgeroerd
▢
1
mespuntje
zout
▢
3-5
el
ghee of geklaarde boter
▢
50
g
gedroogde geraspte kokos
klapper
▢
1½
tl
kaneel
▢
2
el
bruine basterdsuiker
Instructies
Meng de bloem, kokosmelk, ei en zout tot een glad beslag.
Laat het beslag 15 minuten rusten.
Klop het beslag nogmaals op en bak er 8 flinterdunne flensjes van in een pan met weinig ghee.
Meng in een kom de kokos, kaneel en suiker.
Sprenkel er 3 eetlepels kokend water over en roer goed door.
Herhaal dit nogmaals en laat het mengsel 5 minuten rusten.
Bestrijk de warme flensjes met het kokosmengsel en rol ze op.
Serveer de flensjes direct op voorverwarmde bordjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct als nagerecht.
Wijnadvies:
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch