Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Konijn in mosterdsaus van Harry Bloksma
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
konijn
in stukken
▢
mosterd
▢
3
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
zout
▢
peper
Marinade
▢
2
prei
in halve ringen gesneden
▢
3
winterwortel
in plakjes
▢
2
uien
in halve ringen gesneden
▢
1
teentje
knoflook
in plakjes gesneden
▢
1
kruidentuiltje
▢
1
fles
droge witte wijn
Instructies
Maak de avond van te voren
Doe in een schaal de ingrediënten van de marinade en de konijnenstukken en zet weg in de koelkast.
De volgende dag:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de stukken konijn uit de marinade.
Dep ze droog en smeer ze rijkelijk in met mosterd.
Doe de stukken konijn in een braadpan.
Zeef de marinade.
Giet het marinadevocht over de konijndelen.
Zet de pan gedurende drie kwartier in de oven.
Iedere 15 minuten de konijndelen met behulp van een soeplepel bedruipen om uitdroging te voorkomen.
Na 45 minuten voeg je de crème fraîche toe en nog 2 eetlepels mosterd.
Laat nu nog 10 minuten in de oven garen.
Serveer over borden en geef er bv. krielaardappeltjes en broccoli bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild