Konijn in mosterdsaus

Konijn in mosterdsaus van Harry Bloksma

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 konijn in stukken
  • mosterd
  • 3 eetlepel(s) crème fraîche
  • zout
  • peper

Marinade

  • 2 prei in halve ringen gesneden
  • 3 winterwortel in plakjes
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 fles droge witte wijn

Instructies

Maak de avond van te voren

  • Doe in een schaal de ingrediënten van de marinade en de konijnenstukken en zet weg in de koelkast.

De volgende dag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de stukken konijn uit de marinade.
  • Dep ze droog en smeer ze rijkelijk in met mosterd.
  • Doe de stukken konijn in een braadpan.
  • Zeef de marinade.
  • Giet het marinadevocht over de konijndelen.
  • Zet de pan gedurende drie kwartier in de oven.
  • Iedere 15 minuten de konijndelen met behulp van een soeplepel bedruipen om uitdroging te voorkomen.
  • Na 45 minuten voeg je de crème fraîche toe en nog 2 eetlepels mosterd.
  • Laat nu nog 10 minuten in de oven garen.
  • Serveer over borden en geef er bv. krielaardappeltjes en broccoli bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Wild