Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Konijn met pruimen uit Brabant
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
wijde schaal
Koelkast
Ingrediënten
▢
4
dl
rode wijn
▢
2
dl
kruidenazijn
▢
4
witte peperkorrels
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
theelepel
tijm
▢
1
kg
konijnebouten
▢
75
gr
boter
▢
2
eetlepels
bloem
▢
250
gr
pruneaux
▢
zout
▢
versgemalen peper
Instructies
Roer de wijn en de azijn in een wijde schaal door elkaar.
Voeg de peperkorrels, de laurierblaadjes en de tijm toe en leg de konijnebouten erin.
Zet het konijn afgedekt ± 24 uur in de koelkast.
Neem de konijnebouten uit de marinade en dep ze met keukenpapier droog.
Verhit de boter in een braadpan en braad de konijnebouten rondom bruin.
Strooi de bloem erover en schenk er langs de rand van de pan ¾ deel van de marinade bij.
Voeg de pruimen toe, breng het geheel aan de kook en stoof het konijn in 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree en spruitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België