Konijn met pruimen uit Brabant

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dl rode wijn
  • 2 dl kruidenazijn
  • 4 witte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 kg konijnebouten
  • 75 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gr pruneaux
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Roer de wijn en de azijn in een wijde schaal door elkaar.
  • Voeg de peperkorrels, de laurierblaadjes en de tijm toe en leg de konijnebouten erin.
  • Zet het konijn afgedekt ± 24 uur in de koelkast.
  • Neem de konijnebouten uit de marinade en dep ze met keukenpapier droog.
  • Verhit de boter in een braadpan en braad de konijnebouten rondom bruin.
  • Strooi de bloem erover en schenk er langs de rand van de pan ¾ deel van de marinade bij.
  • Voeg de pruimen toe, breng het geheel aan de kook en stoof het konijn in 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met aardappelpuree en spruitjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België