Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koninklijke borrelplank met olijvenpesto
Een kleurrijke borrelplank met verse groenten, kaas en een heerlijke olijvenpesto.
Porties:
8
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schaal
kom
keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
▢
1
bos
bospeen
▢
200
gram
cheddar
aan een stuk
▢
8
takjes
munt
▢
50
gram
olijven
▢
4
eetlepels
olijvenpesto
▢
1
paprika
▢
1
bakje
kerstomaatjes
Instructies
Was de paprika, halveer, verwijder zaadlijsten en snijd in repen.
Schrap de bospeen en laat wat groen aan de uiteinden.
Was de kerstomaatjes.
Snijd de kaas in plakken en diagonaal door tot driehoeken.
Rangschik de paprika, bospeen, tomaatjes en kaas op een schaal.
Pureer de olijven, pesto en munt tot een saus.
Serveer de saus in een kommetje erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met stokbrood of crackers. Voeg eventueel andere groenten of kazen toe.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Kaas
/
Koude Hapjes
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Borrel /
Koningsdag