Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarm Bruschetta
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
snijplank
keukenpapier
grillpan
Ingrediënten
▢
1
courgette
▢
Zout naar smaak
▢
Olijfolie
▢
2
of 3 grote tomaten
▢
1
ui
▢
2
knoflooktenen
▢
Peper naar smaak
▢
Verse
basilicumblaadjes
Instructies
Snijd de courgette in plakken.
Verdeel de plakken op een snijplank en besprenkel beide kanten met wat zout.
Laat 10 minuten intrekken en dep het overtollige vocht eraf met keukenpapier.
Verhit een grillpan met wat olijfolie en bak hier de plakken courgette in (± 4 minuten per zijde).
Maak ondertussen de tomatenmix.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Verwijder eventueel het vruchtvlees om de tomatenmix niet al te vochtig te maken.
Snipper de ui fijn en doe dit in een schaal, samen met de tomatenblokjes en de geperste knoflooktenen.
Roer door en breng op smaak met peper en zout.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe en verdeel de gesneden verse basilicumblaadjes over de tomatenmix.
Verdeel de plakken courgette op een bord en beleg elke plak met 1 eetlepel bruschettamix.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Tapas
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm