Koolhydraatarm Bruschetta

Koolhydraatarm Bruschetta

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie
  • 2 of 3 grote tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • Peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes

Instructies

  • Snijd de courgette in plakken.
  • Verdeel de plakken op een snijplank en besprenkel beide kanten met wat zout.
  • Laat 10 minuten intrekken en dep het overtollige vocht eraf met keukenpapier.
  • Verhit een grillpan met wat olijfolie en bak hier de plakken courgette in (± 4 minuten per zijde).
  • Maak ondertussen de tomatenmix.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Verwijder eventueel het vruchtvlees om de tomatenmix niet al te vochtig te maken.
  • Snipper de ui fijn en doe dit in een schaal, samen met de tomatenblokjes en de geperste knoflooktenen.
  • Roer door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg een flinke scheut olijfolie toe en verdeel de gesneden verse basilicumblaadjes over de tomatenmix.
  • Verdeel de plakken courgette op een bord en beleg elke plak met 1 eetlepel bruschettamix.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm