Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 courgette
- Zout naar smaak
- Olijfolie
- 2 of 3 grote tomaten
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- Peper naar smaak
- Verse basilicumblaadjes
Instructies
- Snijd de courgette in plakken.
- Verdeel de plakken op een snijplank en besprenkel beide kanten met wat zout.
- Laat 10 minuten intrekken en dep het overtollige vocht eraf met keukenpapier.
- Verhit een grillpan met wat olijfolie en bak hier de plakken courgette in (± 4 minuten per zijde).
- Maak ondertussen de tomatenmix.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Verwijder eventueel het vruchtvlees om de tomatenmix niet al te vochtig te maken.
- Snipper de ui fijn en doe dit in een schaal, samen met de tomatenblokjes en de geperste knoflooktenen.
- Roer door en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg een flinke scheut olijfolie toe en verdeel de gesneden verse basilicumblaadjes over de tomatenmix.
- Verdeel de plakken courgette op een bord en beleg elke plak met 1 eetlepel bruschettamix.
- Eet smakelijk!