Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme tosti
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
kleine
bloemkool
▢
1
groot ei
L
▢
50
gram
geraspte mozzarella
▢
½
tl
zout
▢
¼
tl
zwarte peper
▢
1
el
boter
▢
70
gram
pittige geraspte cheddar
Instructions
Plaats een ovenrek in de oven en verwarm de oven vervolgens voor op 220 graden.
Pak een vel bakpapier en vet het vel in in met wat olijfolie.
Pak nu de kleine bloemkool erbij en verwijder de bladeren en zwarte plekken.
Snijd de bloemkool dan door de helft en verwijder de stronk.
Snijd wat over is in kleine roosjes.
Doe de roosjes in een keukenmachine of blender en zet deze aan totdat er kleine rijstkorreltjes ontstaan.
Herhaal dit totdat je van alle roosjes rijst hebt gemaakt.
Doe de bloemkoolrijst vervolgens in een magnetron bestendig bakje en kook het 8 minuten in de magnetron.
Laat na het koken even afkoelen.
Als de rijst afgekoeld is kan je het in een schone theedoek doen.
Wring vervolgens al het vocht uit de rijst.
Doe de droge rijst in een grote kom en voeg de geraspte mozzarella, ei, zout en peper toe.
Meng alles in de kom met een garde goed door elkaar.
Verdeel het beslag over het vel bakpapier en vorm vier evengrote vierkantjes.
Bak de broodjes 16 minuten goudbruin.
Laat minstens 10 min afkoelen en haal dan met een kaasschaaf voorzichtig de broodjes van het bakpapier.
Smeer nu bij elk broodje een kant in met boter.
Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en doe het broodje met de boterkant in de pan.
Voeg geraspte cheddar toe aan het broodje en doe daar een broodje boven op met de boterkant boven.
Ze het vuur nu lager en bak 2-4 minuten aan elke kant, totdat de kaas is gesmolten.
Herhaal met de andere broodjes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Tosti's
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm