Koolhydraatarme tosti

Koolhydraatarme tosti

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 groot ei L
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • ½ tl zout
  • ¼ tl zwarte peper
  • 1 el boter
  • 70 gram pittige geraspte cheddar

Instructies

  • Plaats een ovenrek in de oven en verwarm de oven vervolgens voor op 220 graden.
  • Pak een vel bakpapier en vet het vel in in met wat olijfolie.
  • Pak nu de kleine bloemkool erbij en verwijder de bladeren en zwarte plekken.
  • Snijd de bloemkool dan door de helft en verwijder de stronk.
  • Snijd wat over is in kleine roosjes.
  • Doe de roosjes in een keukenmachine of blender en zet deze aan totdat er kleine rijstkorreltjes ontstaan.
  • Herhaal dit totdat je van alle roosjes rijst hebt gemaakt.
  • Doe de bloemkoolrijst vervolgens in een magnetron bestendig bakje en kook het 8 minuten in de magnetron.
  • Laat na het koken even afkoelen.
  • Als de rijst afgekoeld is kan je het in een schone theedoek doen.
  • Wring vervolgens al het vocht uit de rijst.
  • Doe de droge rijst in een grote kom en voeg de geraspte mozzarella, ei, zout en peper toe.
  • Meng alles in de kom met een garde goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over het vel bakpapier en vorm vier evengrote vierkantjes.
  • Bak de broodjes 16 minuten goudbruin.
  • Laat minstens 10 min afkoelen en haal dan met een kaasschaaf voorzichtig de broodjes van het bakpapier.
  • Smeer nu bij elk broodje een kant in met boter.
  • Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en doe het broodje met de boterkant in de pan.
  • Voeg geraspte cheddar toe aan het broodje en doe daar een broodje boven op met de boterkant boven.
  • Ze het vuur nu lager en bak 2-4 minuten aan elke kant, totdat de kaas is gesmolten.
  • Herhaal met de andere broodjes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Tosti's
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm