Carpaccio van rode biet met geitenkaas
Ingrediënten
- 4 voorgekookte bietjes
- 4 kleine ronde zachte geitenkaasjes
- 4 x handje vol rucola
- 4 eetlepel(s) pijnboompitjes geroosterde
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) witte balsamico azijn met vleugje citroen en lavendel of beetje honing
- peper en zout
Instructies
- Schil de bietjes en snij ze in dunne mooie ronde plakjes met de kaasschaaf of met een mandoline.
- Drapeer ze mooi in een rondje per bord.
- Stap 2
- Rooster de pijnboompitjes en maak de dressing door de olie met de balsamico azijn en snufje zout en peper te mengen.
- Je kunt bij sommige delicatessenwinkels witte balsamico azijn met een vleugje lavendel en citroen kopen.
- Heb je dat niet, dan is het ook lekker witte balsamico azijn met een beetje honing te mengen.
- Drapeer in het midden van het bord een handje vol rucola en voeg speels rondom op de bietjes wat stukjes geitenkaas.
- Druppel wat dressing rondom op de bietjes en ook wat op de rucola en garneer het geheel met wat pijnboompitjes.
- Eet smakelijk!