Carpaccio van rode biet met geitenkaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 voorgekookte bietjes
  • 4 kleine ronde zachte geitenkaasjes
  • 4 x handje vol rucola
  • 4 eetlepel(s) pijnboompitjes geroosterde
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) witte balsamico azijn met vleugje citroen en lavendel of beetje honing
  • peper en zout

Instructies

  • Schil de bietjes en snij ze in dunne mooie ronde plakjes met de kaasschaaf of met een mandoline.
  • Drapeer ze mooi in een rondje per bord.
  • Stap 2
  • Rooster de pijnboompitjes en maak de dressing door de olie met de balsamico azijn en snufje zout en peper te mengen.
  • Je kunt bij sommige delicatessenwinkels witte balsamico azijn met een vleugje lavendel en citroen kopen.
  • Heb je dat niet, dan is het ook lekker witte balsamico azijn met een beetje honing te mengen.
  • Drapeer in het midden van het bord een handje vol rucola en voeg speels rondom op de bietjes wat stukjes geitenkaas.
  • Druppel wat dressing rondom op de bietjes en ook wat op de rucola en garneer het geheel met wat pijnboompitjes.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Voorgerechten