Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Koud bakken Speculaas met chocoladeganache en rood fruit
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vlaaivorm met losse bodem
Koelkast
kom
Ingrediënten
▢
300
gram
speculoos heel fijn gemalen
▢
200
gram
gesmolten boter
▢
300
gram
chocolade naar keuze
▢
300
ml
slagroom niet geklopt
▢
Doosje
aardbeien
▢
Een paar frambozen
▢
poedersuiker
Instructies
Smelt de boter en voeg dit bij de fijn gemalen speculoos.
Roer goed door totdat alles met elkaar gemengd is.
Neem de vlaaibodem en vul deze met de koekjes.
Strijk mooi uit en vul met een theelepeltje de randen mooi op.
Zet de bodem in de koelkast.
Breng 200 ml slagroom aan de kook en hak de chocolade fijn.
Doe de chocolade in een kom en voeg de warme room toe.
Roer door totdat de chocolade gesmolten is.
Voeg nu de resterende 100 ml room toe, roer door en zet in de koelkast totdat de chocoladeganache helemaal koud is.
Klop de chocolade ganache op tot een romige maar stevige crème.
Vul de bodem hiermee en strijk glad.
Snij de aardbeien in stukjes en leg ze op de ganache.
In het midden leg je enkele frambozen.
Bestrooi met wat poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
België