Deze romige krab bisque, bereid met cognac en witte wijn, is een verfijnd voorgerecht vol intense smaken van verse krab en aromatische kruiden. Perfect voor een feestelijk diner!
Hak de krabben in stukken en bak ze in olijfolie tot ze kleuren.
Voeg venkel, prei, knoflook, peperkorrels, tijm, laurier en koriander toe en bak mee.
Voeg tomatenpuree toe en bak het geheel nog 3 minuten.
Blus af met cognac en witte wijn en voeg vervolgens visbouillon en water toe.
Laat het mengsel 1 uur trekken en zeef het daarna.
Reduceer de vloeistof tot 3 liter en bind het met rijstemeel.
Breng de bisque op smaak met zout en peper.
Garneer met croutons (witbrood gebakken in boter), krabvlees en kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Serveer deze krab bisque met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De zuren in de wijn complementeren de rijke smaak van de krab en de cognac.