Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krieltjessalade met Spek
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
krieltjes
gewassen
▢
6
bosuitjes
fijn gesneden
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
1
appel
in blokjes
▢
6
eetlepels
mayonaise
▢
1
eetlepel
wijnazijn
▢
2
eetlepels
pittige mosterd
▢
Peper
▢
Gerookt mager spek
uitgebakken
▢
Zout
Instructies
Stoom de gewassen krieltjes gaar op 100 °C.
De kooktijd is afhankelijk van de grootte, maar houd rekening met 15-20 minuten.
Meng de mayonaise, mosterd en wijnazijn in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Halveer de afgekoelde krieltjes of snijd ze in plakjes (niet te dun).
Meng de krieltjes met de fijn gesneden bosui, gesnipperde sjalot en blokjes appel.
Voeg het uitgebakken spek toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
Breng de salade verder op smaak met de voorbereide dressing.
Controleer op smaak en laat de salade een paar uur koelen in de koelkast voordat je serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de sjalot ook vervangen door dille voor een andere smaakdimensie.
Deze salade kan gemakkelijk een dag van tevoren worden bereid.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
26
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
/
Varkensvlees
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij