Snijd de abrikozen in schijfjes en leg ze in de vorm.
Besprenkel de abrikozen met het citroensap.
Verkruimel de cantuccini fijn (bij voorkeur in de keukenmachine).
Meng de cantuccinikruimels met de bloem in een kom.
Snijd de rest van de boter met twee messen door het bloemmengsel.
Kneed de boter luchtig door de bloem met de vingertoppen van één hand.
Voeg suiker en vanillesuiker toe en kneed tot een kruimelig deeg ontstaat.
Sprenkel 2 theelepels koud water over het deeg en roer met een vork door.
Bewaar het deeg afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de abrikozen.
Bak de abrikozencrumble in ca.
25 minuten goudbruin.
Serveer warm met licht geklopte ongezoete slagroom of een schep zure room.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer warm met een toefje ongezoete slagroom of een lepel frisse zure room voor een perfect contrast.Wijnadvies:Combineer met een gekoelde Moscato d’Asti of een zachte dessertwijn zoals een Sauternes.