Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
Klop de eieren en vanille-essence door elkaar.
Roer het eimengsel door het bloemmengsel tot een kleverig deeg ontstaat.
Kneed de amandelen door het deeg.
Verdeel het deeg in twee porties.
Vorm van elke portie een platte rol van 25 cm lang en 5 cm breed.
Leg de rollen op de bakplaten.
Bak ze 35 tot 40 minuten tot ze lichtgeel zijn.
Haal uit de oven en leg op een plank.
Snijd ze direct in plakken van 1 cm dik.
Leg de plakjes op de bakplaat.
Bak ze 10 tot 15 minuten.
Keer de biscotti om.
Bak nogmaals 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat volledig afkoelen.
Bewaar in een goed afsluitbare trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een espresso of als knapperige aanvulling op een bolletje citroensorbet.Wijnadvies: Lekker met een glas Vin Santo of een dessertwijn zoals Moscato d’Asti.