Leg 2 vellen filodeeg uit op het werkvlak, bestrijk ze dun met olie en leg de andere vellen deeg erop.
Bestrijk de bovenkant met honing.
Snijd de filodeegvellen elk in 6 vierkanten; in totaal zijn er nu 12 vierkanten.
Snijd de bananen elk in 6 stukken en leg deze op de vierkanten.
Bestrooi de bananen met wat kaneel.
Rol het deeg rond elk stuk banaan en draai de uiteinden als een toffee dicht.
Leg de bananentoffees op een bakplaat en bestrijk de buitenkant licht met olie.
Bak ze in de oven gedurende 12-15 minuten, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Leg op vier borden telkens 3 banaantoffees en schep er een bolletje kaneelijs naast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Auslese past goed bij de zoete bananentoffees en kan de fruitige smaken mooi aanvullen.