Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Karbonades met Romige 4-Kazensaus
Deze krokante schouderkarbonades met een romige 4-kazensaus zorgen voor een smaakvolle maaltijd die heerlijk combineert met aardappelen en groenten.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met antiaanbaklaag
Diepe borden (voor paneerstation)
Garde
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
ei
M
▢
30
gram
paneermeel
▢
4
schouderkarbonades
▢
3
eetlepels
vloeibare bakboter
▢
1
zakje
4-kazensaus
Maggi of huismerk
▢
1
eetlepel
bieslook
geknipt
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Klop het ei los in een diep bord met peper en zout naar smaak.
Strooi het paneermeel in een ander diep bord.
Wentel de karbonades eerst door het eimengsel en druk ze vervolgens goed aan in het paneermeel.
Verhit de bakboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de karbonades aan beide kanten goudbruin.
Temper het vuur en laat de karbonades in ongeveer 15 minuten gaar bakken.
Bereid intussen de 4-kazensaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de karbonades met de saus eroverheen.
Bestrooi met vers geknipte bieslook voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.
Wijnadvies:
Een volle, romige witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij de rijke 4-kazensaus en het malse varkensvlees.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
37
g
|
Zout:
1.9
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
/
Saus
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden