Heerlijke krokante konijnerugfilets, bedekt met een romige mosterdsaus en geserveerd met geconfijte kerstomaatjes. Een verfijnd gerecht voor elke gelegenheid.
Smeer de konijnerugfilets in met mosterd, suiker, knoflook, ketjap manis en tijm.
Laat het vlees 30 minuten intrekken.
Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes lichtbruin.
Voeg azijn toe en laat bijna volledig inkoken.
Voeg de kalfsfond toe en laat tot ¾ inkoken.
Roer de crème fraîche door de saus.
Bak de konijnerugfilets in een grillpan tot ze goudbruin zijn.
Serveer de filets met de saus en garneer met geconfijte kerstomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de konijnerugfilets op een bedje van knapperige sla en geconfijte tomaatjes. Voeg eventueel verse pasta toe als bijgerecht.Wijnadvies:Een volle rode wijn, zoals een Pinot Noir of een zachte Merlot, past uitstekend bij dit gerecht.