Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Perenbeignets met Vanillesuiker
Deze heerlijke krokante perenbeignets met een vleugje vanille zijn perfect voor de feestdagen of als zoete traktatie bij de koffie.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diep bord
schilmesje
Koekenpan of frituurpan
keukenpapier
Ingrediënten
▢
5
peren
Doyenné du Comice
▢
4
zakjes
vanillesuiker
▢
250
g
bloem
▢
2
eieren
▢
250
ml
melk
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
Snufje
zout
▢
1
liter
frituurolie
▢
Poedersuiker
om te bestrooien
Instructies
Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen.
Strooi de vanillesuiker in een diep bord en wentel de perenparten erdoor.
Maak het beslag door de bloem, eieren, melk, bakpoeder en een snufje zout in een kom te mengen tot een glad beslag.
Verhit de frituurolie in een pan tot 180°C.
Haal de met vanillesuiker bedekte perenparten door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken.
Bak de beignets in porties goudbruin in circa 3-4 minuten per kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de perenbeignets warm met een bolletje vanille-ijs of een klodder slagroom.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een
Moscato d'Asti
of een
Sauternes
past uitstekend bij deze perenbeignets.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Oud & Nieuw