Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante sesamgarnalen met mangochutney
Porties:
10
stuks
Total time
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
g
verse munt
▢
5
eetlepel(s)
mangochutney
▢
4
eetlepel(s)
bloem
▢
1
groot ei
▢
5
eetlepel(s)
paneermeel
▢
5
eetlepel(s)
sesamzaad
▢
250
g
cocktailgarnalen
▢
1
eetlepel(s)
citroensap olie om te frituren
Instructies
Muntblaadjes fijnhakken.
In keukenmachine chutney kort gladdraaien. Munt erdoor mengen.
Frituurolie verhitten tot ca. 160 °C.
Bloem in diep bord strooien.
Ei loskloppen met scheutje water.
In diep bord paneermeel en sesamzaad door elkaar mengen.
Garnalen besprenkelen met citroensap.
Garnalen eerst door bloem, dan door ei wentelen.
Garnalen door sesammengsel rollen, zodat stevig korstje ontstaat.
Garnalen in gedeelten in ca. 1 minuut goudbruin frituren.
Laten uitlekken op keukenpapier en serveren met mango-muntchutney.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Fruit
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Mediterraan