Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Tjap Tjoi met Kip en Groenten
Snel, eenvoudig en vol smaak: deze tjap tjoi met kip en groenten staat in 20 minuten op tafel.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Wokpan
Ingrediënten
▢
100
gr
sugar snaps
gehalveerd
▢
100
gr
wortels
in de lengte versneden
▢
1
blikje
bamboescheuten
uitgelekt
▢
1
prei
in ringetjes gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijn geperst
▢
400
gr
kipdijfilet
in plakjes gesneden
▢
Basmati rijst
hoeveelheid naar keuze
▢
Oestersaus
naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de wokpan op hoog vuur en voeg de kipdijfilet toe.
Roerbak tot de kip licht begint te kleuren.
Voeg de knoflook, sugar snaps, wortels, prei en bamboescheuten toe.
Roerbak alles samen gedurende 5 minuten.
Voeg de oestersaus toe naar smaak en verwarm het geheel goed door.
Serveer de tjap tjoi met de geurige basmatirijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze tjap tjoi gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst