Bak de gesnipperde ui langzaam in een klontje boter tot ze mooi bruin en zacht zijn.
Week de boterhammen in de melk.
Meng alle ingrediënten (behalve de bloem of paneermeel) in een kom en kneed tot het witbrood niet meer zichtbaar is.
Vorm ronde of platte ballen zonder scheurtjes.
Haal de gehaktballen door de bloem of het paneermeel.
Verhit wat boter in een pan en bak de gehaktballen voorzichtig rondom bruin.
Voor krokante ballen: leg de deksel schuin op de pan, draai de gehaktballen zo nu en dan en bedruip met wat boter.
Voor zachte gehaktballen: voeg een scheutje water toe aan de pan, draai de ballen om en houd de deksel erop.
Bak de gehaktballen 20-30 minuten en haal ze uit de pan als ze gaar zijn.
Maak de jus door de aanbaksels in de pan met wat water los te maken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de kruidige gehaktballen met aardappelpuree, rijst of een frisse salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Deze kruidige gehaktballen passen goed bij een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.