Kruidige Gehaktballen met Smaak

Porties: 6 ballen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 sneetjes wit brood zonder korst
  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • Mespuntje nootmuskaat
  • Mespuntje piment
  • Paar blaadjes tijm
  • Paar blaadjes rozemarijn of peterselie
  • Mespuntje gember
  • 2 druppels Worcestersaus
  • 1 tl mosterd
  • Bloem of paneermeel
  • 50 g boter plus extra voor het bakken van de ui

Instructies

  • Bak de gesnipperde ui langzaam in een klontje boter tot ze mooi bruin en zacht zijn.
  • Week de boterhammen in de melk.
  • Meng alle ingrediënten (behalve de bloem of paneermeel) in een kom en kneed tot het witbrood niet meer zichtbaar is.
  • Vorm ronde of platte ballen zonder scheurtjes.
  • Haal de gehaktballen door de bloem of het paneermeel.
  • Verhit wat boter in een pan en bak de gehaktballen voorzichtig rondom bruin.
  • Voor krokante ballen: leg de deksel schuin op de pan, draai de gehaktballen zo nu en dan en bedruip met wat boter.
  • Voor zachte gehaktballen: voeg een scheutje water toe aan de pan, draai de ballen om en houd de deksel erop.
  • Bak de gehaktballen 20-30 minuten en haal ze uit de pan als ze gaar zijn.
  • Maak de jus door de aanbaksels in de pan met wat water los te maken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze kruidige gehaktballen passen goed bij een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Nederland