Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Groentebouillon
Geniet van deze smaakvolle pittige bouillon met verse groenten als een opwarmend en voedzaam gerecht!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bosuitjes
in dunne plakjes gesneden
▢
½
bloemkool
in kleine roosjes
▢
1
paksoi
in dunne repen gesneden
▢
1
paprika
in blokjes gesneden
▢
3
eetlepels
olie
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
blokjes
tuinkruidenbouillon
▢
2
eetlepels
groene currypasta
bijvoorbeeld van Conimex
Instructies
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden bosuitjes en knoflook toe en bak ze kort tot ze lichtbruin en geurig zijn.
Voeg de bloemkoolroosjes, paksoi en paprika toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze iets zachter worden.
Voeg de tuinkruidenbouillonblokjes en groene currypasta toe aan de pan.
Giet 1 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de bouillon 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
Proef en voeg indien nodig extra zout of kruiden toe naar smaak.
Serveer de pittige groentebouillon warm als een heerlijk en gezond voorgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch