Deze kruidige Indiase gehaktballen met kerrie en een vleugje chili zorgen voor een explosie van smaken. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met rijst of naan.
Week het sneetje witbrood 2 minuten in de melk en knijp het daarna uit.
Meng het uitgeknepen brood met het gehakt in een grote kom.
Voeg het losgeklopte ei, de gesnipperde ui, kerriepoeder, fijngehakte chilipeper, currypasta, peper en zout toe.
Kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm met vochtige handen gehaktballen.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen gedurende 4 minuten rondom bruin.
Zet het vuur laag en laat de gehaktballen nog 20 minuten garen.
Draai ze regelmatig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met basmatirijst, een frisse yoghurtsaus en naanbrood voor een compleet Indiase maaltijd.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel sluit mooi aan bij de kruidige smaken van dit gerecht.