Kruidige Indiase Gehaktballen
Ingrediënten
- 1 sneetje witbrood zonder korst
- 100 ml melk
- 500 g gehakt
- 1 klein chilipeper zonder zaad en zeer fijn gesneden
- 1 ei losgeklopt
- 1 ui gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 50 g boter
- Currypasta naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Week het sneetje witbrood 2 minuten in de melk.
- Knijp het brood uit en doe het in een kom samen met het gehakt.
- Voeg het losgeklopte ei, gesnipperde ui, kerriepoeder, fijngehakte chilipeper, currypasta en peper en zout naar smaak toe.
- Kneed het gehaktmengsel goed door.
- Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm er met vochtige handen gehaktballen van.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur gedurende 4 minuten, totdat ze rondom bruin zijn.
- Zet het vuur laag en bak de gehaktballen nog eens 20 minuten, keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De pittige smaken van deze kruidige Indiase gehaktballen passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel.Voedingswaarden
Calories: 430 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 2 g