Kruidige Indiase Gehaktballen

Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sneetje witbrood zonder korst
  • 100 ml melk
  • 500 g gehakt
  • 1 klein chilipeper zonder zaad en zeer fijn gesneden
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 50 g boter
  • Currypasta naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Week het sneetje witbrood 2 minuten in de melk.
  • Knijp het brood uit en doe het in een kom samen met het gehakt.
  • Voeg het losgeklopte ei, gesnipperde ui, kerriepoeder, fijngehakte chilipeper, currypasta en peper en zout naar smaak toe.
  • Kneed het gehaktmengsel goed door.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm er met vochtige handen gehaktballen van.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur gedurende 4 minuten, totdat ze rondom bruin zijn.
  • Zet het vuur laag en bak de gehaktballen nog eens 20 minuten, keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De pittige smaken van deze kruidige Indiase gehaktballen passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel.

Voedingswaarden

Calories: 430 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst India