Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Kaasterrine met Tomatensaus
Frisse kaasterrine met ricotta, geitenkaas en kruiden, geserveerd met een zelfgemaakte tomatensaus.
Porties:
6
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
opstijven
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenmachine of staafmixer
Hoge ronde vorm
plasticfolie
Ingrediënten
▢
2
el
crème fraîche
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
250
g
geitenkaas
▢
4
el
bieslook
fijngesneden
▢
1-2
el
munt
fijngesneden
▢
1
dl
olijfolie
▢
250
g
ricotta
▢
3
tomaten
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Prak de ricotta en de geitenkaas fijn, vermeng ze en roer de crème fraîche erdoor.
Los de gelatineblaadjes met aanhangend water op zacht vuur op (laat niet koken) en roer ze door het kaasmengsel.
Roer er ook de bieslook en de munt door en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Schep het kaasmengsel in de vorm en strijk het glad.
Dek de vorm af met plasticfolie en laat de terrine in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
Ontvel de tomaten (op 1/4 tomaat na) en verwijder de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees klein en pureer het in een keukenmachine (of met een staafmixer).
Voeg al draaiend de olijfolie toe.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de achtergehouden 1/4 tomaat in kleine blokjes.
Stort de kaasterrine op een schaal, schep de tomatensaus eromheen en garneer met de tomaatblokjes, een toefje munt en sprietjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
:
Lekker met geroosterd olijvenbrood.
Wijnadvies
:
Een frisse Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kaas
/
Koude Hapjes
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan