Deze heerlijke kerrieschotel combineert de romige smaak van kokosroom met de friszoete ananas en kruidige Valessblokjes. Een perfect vegetarisch gerecht met een Aziatische twist!
2schaaltjesValess roerbakblokjes mild gekruidà 225 g
400grijst
500gpreiin ringetjes
250mlkookroom lightof Alpro soja cuisine
Peper en zout naar smaak
Instructies
Maak een marinade van kerriepoeder, peper, zout en zonnebloemolie.
Meng de Valessblokjes met de marinade en laat 15 minuten afgedekt op kamertemperatuur staan.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui en snijd de prei in ringetjes.
Schil de ananas en snijd deze in blokjes.
Verhit een hapjespan en bak de Valessblokjes goudbruin, zonder extra olie toe te voegen.
Haal ze uit de pan.
Fruit in dezelfde pan de ui en voeg de prei toe.
Bak dit 5-8 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de room en extra kerriekruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Doe de ananas en de Valessblokjes erbij en verwarm het geheel goed door.
Serveer met de rijst en een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze kerrieschotel met een frisse komkommersalade en geroosterde cashewnoten voor extra crunch.Wijnadvies:Een droge Riesling of een lichtzoete Gewürztraminer past perfect bij de kruidige en zoete smaken van dit gerecht.