Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige peren in een weckpot
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
vanillestokje
▢
1
stengel
sereh
citroengras
▢
2
kruidnagels
▢
1
kaneelstokje
▢
2
dl
witte wijn
▢
4
eetlepels
honing
vloeibare
▢
4
eetlepels
boter
▢
1
eetlepel
vierseizoenenpeper
versgemalen
▢
4
rijpe
peren
Conférence of Doyenne de Comice
Instructies
Vanillestokje en sereh in lengte halveren.
Kruidnagels in serehstukken steken.
Kaneelstokje doormidden breken.
In pannetje wijn met honing, boter en specerijen aan de kook brengen.
Vuur laag zetten en wijn ca. 10 minuten laten sudderen.
Intussen oven voorverwarmen op 160 ºC.
Peren schillen, steeltje laten zitten.
Peren elk (rechtop) in weckpotje zetten.
Wijn door (punt)zeef in maatbeker schenken.
Met puntje van mes merg uit vanillestokje schrapen, door wijn roeren.
Wijn over peren verdelen.
Weckpotten sluiten en in met bodem water gevulde braadslede of grote ovenschaal zetten.
Weckpotten op rooster in midden van oven schuiven en peren au bain-marie in ca. 30 minuten zacht laten worden.
Potten pas aan tafel openen, anders gaat het aroma verloren.
Serveren met crème fraîche waar zakje vanillesuiker doorheen geklopt is.
Voedingswaarden
Calories:
135
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
0
g
|
Vet:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch