Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Rundergehaktballen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Juspan
of Hapjespan
Ingrediënten
▢
500
g
rundergehakt
▢
Gehaktkruiden
Versteegen
▢
1
ei
▢
Paneermeel
▢
Pakje
Croma
Instructies
Meng het rundergehakt in een schaal met gehaktkruiden (naar smaak), ei en paneermeel.
Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel in gelijke stukken en vorm er ballen van.
Laat de ballen kort opstijven in de koelkast.
Smelt de Croma in een juspan of hapjespan en voeg de gehaktballen toe.
Draai de gehaktballen regelmatig om en blus af met wat warm water.
Laat de gehaktballen zachtjes koken tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige Pinot Noir past goed bij deze kruidige gehaktballen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland