Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Spekkoek Cake
Deze kruidige spekkoek cake combineert de heerlijke smaken van traditionele spekkoek in een eenvoudige cakevorm. Perfect voor bij de koffie of als dessert.
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
Mengkom
garde of mixer
tandenstoker
Ingrediënten
▢
1
pak
cakemix
volg de instructies op de verpakking
▢
7
tl
kaneel
▢
4
tl
nootmuskaat
▢
2
tl
kardemom
▢
2
tl
kruidnagel
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Volg de instructies op de verpakking van de cakemix om het cakebeslag te maken.
Voeg de kaneel, nootmuskaat, kardemom en kruidnagel toe aan het cakebeslag.
Meng goed totdat alle kruiden gelijkmatig zijn verdeeld in het beslag.
Giet het beslag in de gewenste cakevorm.
Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten, of totdat een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
Laat de spekkoek cake afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.
Snijd en serveer de spekkoek cake in plakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een lichtgekruide thee past goed bij deze kruidige cake.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Indonesië
Feestdagen etc
Verjaardag