Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Varkensschnitzel met Marsalasaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
34
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
koksmes
snijplank
Garde
Ingrediënten
▢
4
varkensschnitzels
à 150 g
▢
3
el
olijfolie
▢
2
sjalotten
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
200
ml
Marsala wijn
▢
200
ml
kippenbouillon
▢
100
ml
slagroom
▢
1
el
bloem
▢
1
tl
gedroogde oregano
▢
1
tl
gedroogde tijm
▢
Versgemalen zwarte peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
Kruid de varkensschnitzels met zout en peper.
Bak de schnitzels in de pan tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Haal ze uit de pan en houd warm.
Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak de sjalotten en knoflook tot ze zacht zijn.
Strooi de bloem over de sjalotten en knoflook en roer goed door.
Voeg de Marsala wijn toe en breng aan de kook, laat het 2 minuten inkoken.
Voeg de kippenbouillon, slagroom, oregano en tijm toe en laat de saus indikken, ongeveer 5-7 minuten.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de schnitzels terug in de pan en laat ze nog 2 minuten sudderen in de saus.
Serveer de schnitzels met de saus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een volle rode wijn, zoals een Chianti.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Saus
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
Feestdagen etc
Valentijnsdag
/
Verjaardag