Proef de unieke smaken van Zuid-Afrika met deze kruidige gehakt taart, verrijkt met tutti frutti en amandelen, en afgewerkt met een gouden eilaag en zoete chilisaus.
Bak het gehakt in een droge koekenpan bruin en rul.
Snijd de tutti frutti fijn.
Klop in een diep bord 1 ei met 2 eetlepels water los.
Scheur het sneetje brood in stukjes en prak het met een vork door het eimengsel.
Schep het overtollige vet uit de pan met gehakt.
Meng het gehakt met het geweekte brood, tutti frutti, gehakte amandelen, kerriepoeder, en zout en peper naar smaak.
Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk het glad.
Bak de gehakttaart in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot het bijna gaar is.
Klop in een maatbeker de overige 2 eieren met karnemelk en kurkuma los.
Giet het eimengsel over de gehakttaart en bak nog ca.
15 minuten, tot het ei gestold en goudbruin is.
Haal de vorm uit de oven en laat het gerecht iets afkoelen.
Serveer met zoete chilisaus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Zuid-Afrikaanse Bobotie Gehakttaart met basmatirijst en wortelsalade.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. De zoete chilisaus biedt een heerlijk contrast met de kruidige smaken van de bobotie.