Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Zuurkoolstamppot met Mexicaanse Twist
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Stamper
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
pak
zuurkool
losgemaakt
▢
300
gram
spekblokjes
uitgebakken
▢
1
rode paprika
in stukjes
▢
150
gram
kastanjechampignons
in plakjes
▢
1
sjalot
fijn gesneden
▢
1
teen
knoflook
fijn gesneden
▢
1
eetlepel
Mexicaanse kruiden of Picadillo
▢
½
pot
zwarte olijven
in schijfjes
▢
1
eetlepel
gesneden jalapeño
▢
500
gram
aardappels
in plakjes
▢
Flinke
klont boter
▢
Scheut
melk
▢
½
theelepel
zout
Instructies
Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met water tot ze gaar zijn.
Giet de aardappels af en voeg een flinke klont boter, een scheut melk en ½ theelepel zout toe.
Warm dit op.
Voeg de gekookte aardappels toe en pureer met een stamper tot een gladde aardappelpuree.
Verhit een braadpan en bak de spekblokjes goudbruin.
Haal ze uit de pan en zet apart.
Voeg de gesneden sjalot, knoflook, rode paprika en kastanjechampignons toe aan de braadpan en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de spekblokjes weer toe aan de pan en roer de Mexicaanse kruiden erdoor.
Meng de aardappelpuree met de gesneden jalapeño en de losgemaakte zuurkool.
Voeg het groenten- en spekmengsel toe aan de puree en roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
Serveer de stamppot warm, met de zwarte olijven eroverheen verdeeld voor extra kleur en smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een kruidige rode wijn zoals een Zinfandel of een Tempranillo.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij