Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Kue Putu: Gestoomde rijstcakejes (glutenvrij)
Zachte, gestoomde rijstcakejes met een verrassende vulling van Javaanse palmsuiker en geraspte kokos.
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
stoompan
theedoek
Zeef
vormpjes
Ingrediënten
▢
150
g
rijstmeel
glutenvrij
▢
1
tl
bakpoeder
▢
1
el
suiker
▢
75
ml
warm water
▢
Een beetje
zout
▢
Enkele
druppels pandanpasta/essence
▢
Geraspte gula djawa
Javaanse palmsuiker
▢
Geraspte kokos
Instructies
Stoom het rijstmeel 20 minuten in een theedoek in de stoompan.
Haal het meel uit de pan en zeef het.
Laat het afkoelen.
Roer het bakpoeder erdoor.
Los de pandanpasta en het zout op in het warme water.
Roer het water beetje bij beetje door het rijstmeel tot een deeg ontstaat dat niet te dun is.
Vet de vormpjes in.
Vul ze met een laag deeg, strooi er gula djawa op en bedek met de rest van het deeg.
Stoom de cakejes 20 minuten op hoog vuur.
Stoom de geraspte kokos met een beetje zout tijdens het afkoelen.
Bestrooi de cakejes met de gestoomde kokos en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm als nagerecht of snack.
Wijnadvies:
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch