Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Kung Pao kip
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
Pinda’s roosteren:
▢
3
eetlepels
olie
▢
3
kopje
rauwe pinda’s
(zoute pinda’s uit een zakje mag ook)
Kip marineren:
▢
1
kg
kipfilet in blokjes
▢
5
eetlepel
olie
▢
3
eetlepel
maizena/rijstmeel
▢
2 ½
theelepel
zout
▢
4
eetlepels
shaoxing rijstwijn
scheut druivensap (alcoholvrij is ook goed)
▢
3
volle theelepels witte peper
De saus maken:
▢
5
eetlepels
lichte sojasaus
▢
3
eetlepel
donkere sojasaus
▢
2
eetlepel
rijstazijn
▢
4
theelepel
rietsuiker
bruine suiker is ook goed
▢
2
eetlepel
maizena
▢
Half kopje water
De rest van de ingrediënten:
▢
500
mL
olie
▢
9
grote
teentjes knoflook
▢
6
plakjes
verse gember
1/2 cm dik
▢
6
spaanse rode pepers
▢
2
theelepel
Sichuan peperkorrels
als je ze kunt krijgen, zonder kan ook
▢
1
bos
lente-uitjes
Instructies
Rooster eerst de pinda’s.
Verhit olie in een wok.
Bak de pinda’s 3 minuten, roer goed.
Zet gas uit.
Roer nog een minuutje.
Zet apart.
De pinda’s worden krokant bij afkoelen.
Snij de kip in blokjes.
Vermeng met de marinade-ingrediënten.
Marineer ±20 minuten.
Maak de saus door alle ingrediënten in een kom bij elkaar te voegen.
Zet apart.
Snij de knoflook, de verse gember en de rode peper zeer klein. (Verwijder eventueel de zaadjes als je minder heet wil.
Voor juist heter kun je gedroogde chilies nemen of lombok rawit gebruiken.)
Snij de lente-ui in stukjes van ±1 cm. Laat de donkerste groene stukken weg.
Verhit olie in de wok. Bak de kipblokjes totdat ze mooi krokant zijn.
Haal ze uit de wok en doe ze in een kom. Hou ze even apart.
Verhit opnieuw olie in de wok. Bak de knoflook, gember en peper op matig vuur.
Als het begint te geuren voeg dan de kip toe. Roer goed om, bak de kip 2 minuutjes mee.
Roer voor toevoegen de saus goed om. De maïzena is naar de bodem gezakt.
Voeg nu de saus toe. Verhit goed en laat de saus dik worden.
Zorg dat alle kipblokjes goed met saus bedekt zijn.
Voeg de lente-ui toe en roerbak 2 minuten mee.
Voeg de pinda’s toe. Goed omroeren. Klaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------