Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kwarkpudding met bosvruchten
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
Ingrediënten
▢
9
blaadjes
gelatine
▢
200
ml
vruchtensap
vers / appel/peer/framboos
▢
300
g
bosvruchten
diepvries, ontdooid
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
bekers
Optimel kwark aardbei
500 g
▢
enkele
blaadjes
munt
Instructies
Van gelatine 3 blaadjes ca. 5 min. weken in ruim water.
Vruchtensap verwarmen tot kookpunt.
Pan van vuur halen, gelatine uitknijpen en door sap roeren.
Bosvruchten door sap scheppen en iets laten afkoelen. Vruchtenmassa in cakevorm gieten en in diepvries in ca. 1 uur laten opstijven.
Rest van gelatine ca. 5 min. weken.
Citroensap met 50 ml water aan de kook brengen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af gelatine in citroenwater oplossen.
Gelatinemengsel al roerend door kwark scheppen.
Kwarkmengsel op vruchtenpudding schenken.
Pudding in ca. 2 uur in koelkast laten opstijven.
Vlak voor serveren vorm met bodem enkele seconden in heet water dompelen.
Plat bord op vorm leggen en tegelijk omkeren.
Vorm van pudding halen.
Pudding zo opdienen of in plakjes gesneden.
Garneren met blaadjes munt.
Voedingswaarden
Calories:
95
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit