Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Snijd ze in dunne partjes.
Blancheer de kweepeerpartjes 4 minuten en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Meng in een kom de suiker, bloem, amandelpoeder en citroenschil.
Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
Klop de eiwitten lobbig.
Schep eerst 1/3 van de eiwitten door het meelmengsel en voeg daarna voorzichtig de rest toe.
Giet het beslag in een ronde bakvorm.
Druk de peerpartjes dakpansgewijs in het deeg.
Klop de eidooier los en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
Bestrooi met amandelschaafsel.
Bak 15 minuten op 200°C.
Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 10 minuten tot de taart bruin en stevig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.Wijnadvies: Past goed bij een dessertwijn zoals Sauternes of een lichte, fruitige witte wijn.