Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lactose, glutenvrij taart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Oven
ronde bakvorm van 22 – 24 cm
Bakpapier
Spatel
Ingrediënten
▢
150
ml
olijfolie
▢
50
gram
cacaopoeder
▢
125
ml
kokend water
▢
2
tl
vanille extract
▢
150
gram
amandelmeel
▢
½
tl
baking soda
▢
Mespunt
zout
▢
200
gram
suiker
▢
3
eieren
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden en beleg een ronde bakvorm van 22 – 24 cm met bakpapier.
Zeef het cacaopoeder boven een kom en meng met het kokende water.
Zo komt de cacaosmaak beter vrij.
Voeg het vanille extract toe, roer en zet daarna opzij.
Neem een kleine kom en meng hierin het meel met de baking soda en het zout.
Doe de suiker, olijfolie en eieren in een grote kom en mix voor drie minuten tot er een lichte, romige massa ontstaat.
Zet de mixer daarna op een lagere stand en voeg het cacao mengsel al mixende toe.
Als dit goed is opgenomen kun je ook het meelmengsel toevoegen.
Schraap met een spatel in de bakvorm en bak in max. 45 minuten gaar.
De zijkanten moeten stevig zijn en het midden mag nog zachter aanvoelen.
Een caketester zal er niet 100% schoon uitkomen.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en maak daarna de zijkanten los om de taart uit de vorm te halen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij