Lactose, glutenvrij taart

Lactose, glutenvrij taart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 ml olijfolie
  • 50 gram cacaopoeder
  • 125 ml kokend water
  • 2 tl vanille extract
  • 150 gram amandelmeel
  • ½ tl baking soda
  • Mespunt zout
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en beleg een ronde bakvorm van 22 – 24 cm met bakpapier.
  • Zeef het cacaopoeder boven een kom en meng met het kokende water.
  • Zo komt de cacaosmaak beter vrij.
  • Voeg het vanille extract toe, roer en zet daarna opzij.
  • Neem een kleine kom en meng hierin het meel met de baking soda en het zout.
  • Doe de suiker, olijfolie en eieren in een grote kom en mix voor drie minuten tot er een lichte, romige massa ontstaat.
  • Zet de mixer daarna op een lagere stand en voeg het cacao mengsel al mixende toe.
  • Als dit goed is opgenomen kun je ook het meelmengsel toevoegen.
  • Schraap met een spatel in de bakvorm en bak in max. 45 minuten gaar.
  • De zijkanten moeten stevig zijn en het midden mag nog zachter aanvoelen.
  • Een caketester zal er niet 100% schoon uitkomen.
  • Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en maak daarna de zijkanten los om de taart uit de vorm te halen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij