Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 ml olijfolie
- 50 gram cacaopoeder
- 125 ml kokend water
- 2 tl vanille extract
- 150 gram amandelmeel
- ½ tl baking soda
- Mespunt zout
- 200 gram suiker
- 3 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden en beleg een ronde bakvorm van 22 – 24 cm met bakpapier.
- Zeef het cacaopoeder boven een kom en meng met het kokende water.
- Zo komt de cacaosmaak beter vrij.
- Voeg het vanille extract toe, roer en zet daarna opzij.
- Neem een kleine kom en meng hierin het meel met de baking soda en het zout.
- Doe de suiker, olijfolie en eieren in een grote kom en mix voor drie minuten tot er een lichte, romige massa ontstaat.
- Zet de mixer daarna op een lagere stand en voeg het cacao mengsel al mixende toe.
- Als dit goed is opgenomen kun je ook het meelmengsel toevoegen.
- Schraap met een spatel in de bakvorm en bak in max. 45 minuten gaar.
- De zijkanten moeten stevig zijn en het midden mag nog zachter aanvoelen.
- Een caketester zal er niet 100% schoon uitkomen.
- Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en maak daarna de zijkanten los om de taart uit de vorm te halen.