Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamscurry met rijst van Astrid Veltman
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
375
gram
rijst
▢
2
uien
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
8
gepelde tomaten
▢
100
gram
rode linzen
▢
3
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
gemberpoeder
▢
1
eetlepel
currykruiden
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
400
gram
lamsvlees
mager in blokjes
▢
1
dl
room
Instructies
Pel de uien en snijd ze fijn.
Snijd de knoflook heel fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
Kook de linzen in ± 45 minuten in ruim water gaar.
Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook en het gemberpoeder.
Voeg daarna de currypoeder en het citroensap toe. Schep alles goed door elkaar.
Voeg de stukjes vlees toe. Schep het mengsel om en laat het ± 10 minuten bakken.
Schep de tomaten erdoor.
Laat het mengsel met het deksel op de pan in ± 30 minuten gaar worden.
Schenk na 25 minuten de room erbij.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Vermeng de rijst met de linzen en serveer het mengsel (de curry) er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
Land van herkomst
India