Lamscurry met rijst van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 375 gram rijst
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 8 gepelde tomaten
  • 100 gram rode linzen
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 1 eetlepel currykruiden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 400 gram lamsvlees mager in blokjes
  • 1 dl room

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze fijn.
  • Snijd de knoflook heel fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
  • Kook de linzen in ± 45 minuten in ruim water gaar.
  • Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook en het gemberpoeder.
  • Voeg daarna de currypoeder en het citroensap toe. Schep alles goed door elkaar.
  • Voeg de stukjes vlees toe. Schep het mengsel om en laat het ± 10 minuten bakken.
  • Schep de tomaten erdoor.
  • Laat het mengsel met het deksel op de pan in ± 30 minuten gaar worden.
  • Schenk na 25 minuten de room erbij.
  • Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Vermeng de rijst met de linzen en serveer het mengsel (de curry) er apart bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Lamsvlees
Land van herkomst India