Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamshaasjes in kaneelsaus
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
gram
boter
▢
250
gram
lamshaasjes
± 4 stuks
▢
zout
peper
▢
1
eetlepel
bloem
▢
6
eetlepels
vleesfond of runderbouillon
▢
1
dl
zoete witte wijn
▢
4
eetlepels
crême fraiche
▢
½
theelepel
piment
▢
½
theelepel
kaneel
Instructies
Verhit de boter en bak, als het schuim begint weg te trekken, de lamshaasjes hierin in ± 3 minuten rondom bruin.
Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper en neem het uit de pan.
Roer de bloem door de braadboter en laat het 1 minuut pruttelen.
Voeg al roerend de fond of bouillon, de wijn en de crème fraîche beetje bij beetje toe.
Roer de piment en de kaneel erdoor en breng de saus aan de kook.
Leg de lamshaasjes weer in de pan en laat ze in ± 3 minuten bijna gaar worden (iets rosé zijn ze het lekkerst).
Roer zo nu en dan door de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de lamshaasjes in dikke plakken, leg ze op 2 warme borden en schep er de saus over.
Lekker met tagliatelle en een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees