Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamskroon met Kruiden en Spek
Een elegante lamskroon met knoflook, verse kruiden en spek, perfect voor een feestelijk diner.
Porties:
4
inclusief rusttijd
50
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
eukentouw
naald
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
lamsribstukjes
6-8 ribben per stuk, met lange botjes
▢
2
teentjes
knoflook
in reepjes
▢
1
takje
rozemarijn
▢
Enkele
blaadjes salie
▢
Enkele
takjes tijm
▢
½
eetlepel
mosterd
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
brede reep vers vetspek
▢
Zout
▢
Zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 240 °C.
Krab de botjes van de lamsribstukken schoon indien nodig.
Maak naast elke rib kleine sneetjes in het vlees en steek hierin de reepjes knoflook en rozemarijnnaaldjes.
Hak de overige rozemarijn, salie en tijm fijn.
Meng de mosterd met de olijfolie, zout en zwarte peper tot een marinade.
Wrijf het vlees in met de marinade en laat het kort intrekken.
Vouw de ribstukken met de vleeskant naar binnen tot een 'kroon' en naai ze met keukentouw aan elkaar vast.
Bind een reep vers spek om de kroon.
Plaats de lamskroon in een ovenschaal en braad deze 10 minuten in het midden van de oven op 240 °C.
Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en braad de kroon nog 30 minuten (voor een kleinere lamskroon 17-20 minuten).
Laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Plaats de kroon op een schaal en garneer met een bosje laurier.
Verwijder het keukentouw aan tafel en snijd de kroon in individuele koteletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals Bordeaux of een stevige Syrah sluit perfect aan bij deze lamskroon.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
37
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen